Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Θεατρικό Μουσείο

από thetoc.gr

Στις 26 Μαΐου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων κήρυξε ομόφωνα ομόφωνα τη συλλογή του θεατρικού Μουσείου, μνημείο, κάνοντας ένα πρώτο βήμα για τη διάσωσή της. Επρόκειτο για την πρώτη μαζική κήρυξη αντικειμένων συλλογών με τον νόμο 3028 για την προστασία αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η προσπάθεια μαζικής κήρυξης έγινε λόγω του επείγοντος της κατάστασης διατήρησης των αντικειμένων, όπως εξήγησε τότε στα μέλη του Συμβουλίου η προϊσταμένη της Διεύθυνσης, Σταυρούλα Φωτοπούλου. [...]


Κατίνα Παξινού (1900-1973)
μια από τις πρωταγωνίστριες του Εθνικού (τότε Βασιλικού) Θεάτρου

Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου για το έργο του Χέμινγουεϊ
«Για Ποιόν Χτυπούν οι Καμπάνες» σε σκηνοθεσία Σαμ Γουντ (1934)

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2016 στην Αθήνα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Το Φεστιβάλ Δράμας 2016 ταξιδεύει στην Αθήνα.
Κινηματογράφος Τριανόν // 20-26 Οκτωβρίου


Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ: Κοδρικτώνος 21 και Πατησίων 101




δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ από την επίσημη ιστοσελίδα του

www.dramafilmfestival.gr


 




Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Καφές Λουμίδης Κουπάτος και WeTransfer !!

από advertising.gr


Το brand (!) «Καφές ΛΟΥΜΙΔΗΣ Κουπάτος» έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία που χρησιμοποίησε το video wallpaper (καλά, το φόντο) της γνωστής πλατφόρμας WeTransfer για να διαφημίζεται μέσω του httpool σε Ελλάδα και Κύπρο.


επί τη ευκαιρία δείτε το τελευταίο διαφημιστικό του ΛΟΥΜΙΔΗΣ για τη καμπάνια του με τίτλο «Δώρο γάμου»...


Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

IANOS // Κύκλος σεμιναρίων

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Τα Εργαστήρια Βιβλίου στον IANO, τα οποία δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013, εφέτος ήδη συμπλήρωσαν επτά επιτυχημένους κύκλους εργαστηρίων-σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης. Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των ενδιαφερομένων, παρουσιάζει για το φθινόπωρο του 2016 μια επανασχεδιασμένη και εμπλουτισμένη ενότητα διά ζώσης σεμιναρίων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εξ αποστάσεως σεμιναρίων (e-learning), η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται με το βιβλίο και με εξειδικευμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Με γνώμονα την ποιότητα και το πάθος για το βιβλίο και αποσκοπώντας όχι μόνο στη συγγραφική πρόοδο και στην επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, αλλά και στην ενημέρωση και την καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα, όπως επίσης και στην επιμόρφωση σε ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα, έμπειροι και καταξιωμένοι συγγραφείς, επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου και από άλλα επιστημονικά πεδία, με διδακτική εμπειρία, συμμετέχουν στην ομάδα διδασκόντων των Εργαστηρίων Βιβλίου.

Τα εργαστήρια-σεμινάρια έχουν στόχο να κατακτήσουν οι νέοι συγγραφείς τα μυστικά της γραφής καλλιεργώντας τους τρόπους έκφρασής τους· να συντελέσουν στην επαγγελματική κατάρτιση διορθωτών-επιμελητών προκειμένου αυτοί να συμβάλουν στην παραγωγή άρτιων λογοτεχνικών και επιστημονικών κειμένων· να προσφέρουν τη δυνατότητα υψηλής επιμόρφωσης σε επιλεγμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Επίσης, παράλληλα λειτουργούν εξ αποστάσεως σεμινάρια (e-learning), τα οποία αφορούν γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με το βιβλίο. Πρόκειται για εργαστήρια-σεμινάρια δημιουργικής γραφής και διόρθωσης, καθώς και επιμέλειας κειμένων, τα οποία προωθούν τη μαθησιακή διαδικασία μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης σε όσους δεν μπορούν να συμμετέχουν στα διά ζώσης σεμινάρια.

Για την επιτυχημένη και απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας χρησιμοποιείται μοντέρνα πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, προκειμένου ο οποιοσδήποτε χρήστης, ασχέτως εμπειρίας, να είναι σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου.
  
Παρουσίαση-ενημέρωση θεματικών κύκλων των Εργαστηρίων στην Αθήνα: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, στις 17:30 στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) 
Παρουσίαση-ενημέρωση θεματικών κύκλων των Εργαστηρίων στη Θεσσαλονίκη: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, στις 18:00 στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7)
  
Στοιχεία επικοινωνίας:
ΑΘΗΝΑ: T 210 32 17 929, F 210 32 17 686, E: ergastiria@ianos.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: T 2310 886 090, F 2310 284 832, E: ergastiria@ianos.gr

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΕΥΣΙΣ 2021 // Συλλογή Υπογραφών

Μία από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες για το 2021 (δες για την υποψηφιότητα της Ρόδου εδώ) είναι και η Ελευσίνα, και μας ζητάει την υποστήριξη μας μέσα από τον ιστότοπο της επίσημης διεκδίκησης της.

Δείτε τον πολύ όμορφο και μοντέρνο ιστότοπο της και, αν έχετε διάθεση, υποστηρίξτε το σκοπό της που νομίζω ότι αξίζει.

Για όσους έχουν καιρό να επισκεφθούν την Ελευσίνα, να πω ότι είναι μια πολύ όμορφη πόλη, μόλις 1 ώρα απόσταση από την Αθήνα, όπου μπορείτε να μεταβείτε (εκτός από το αυτοκίνητο σας) και με ένα απλό εισιτήριο λεωφορείου....

https://eleusis2021.eu/


Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Αυτοί που τόλμησαν... Εγχώριο ντοκυμαντέρ!

από OTE TV


Νέα σειρά ντοκυμαντέρ 7 επεισοδίων αφιερωμένων σε εξέχουσες προσωπικότητες που τόλμησαν, από τον OTE TV. Πρώτο επεισόδιο στις 3 Οκτωβρίου, στις 22:00.
Το φοβερό βέβαια είναι σε αυτούς που τόλμησαν, εν καιρώ κρίσης κιόλας, να τολμήσουν ελληνικό ντοκυμαντέρ.

Πρεμιέρα: Γιαννούλης Χαλεπάς, ο γλύπτης από τη Τήνο που είναι μια σχολή από μόνος του...


Bruce Lee | Birth of the Dragon

Trailer


Νέα ταινία για τη ζωή «Ενός συμβόλου που περιμένει να γίνει θρύλος».... Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα από την άνοδο (και καθιέρωση) του Μπρους Λη.

13 Σεπτεμβρίου η επίσημη πρώτη της ταινίας, στο Καναδά όμως (Toronto International Film Festival). Άγνωστο το πότε στην Ελλάδα,καθώς δεν φαίνεται να την έχει αναλάβει κάποια ταινία διανομής .



Διαβάστε κι ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα...

https://kemes.wordpress.com/